A ganoderma


A ganoderma (reishi, ling zhi, pecsétviaszgomba) nagyon sok területen képes jótékonyan hatni. Ázsiában a "gyógynövények" királyának tartják, és bár már 4000(!) éve mindenható gyógytényezőként tekintenek rá, a termesztését csak nem régiben sikerült megoldani (Kyotoi Egyetem), így a (nyugati) tudomány is csak az 1970-es évek elejétől kezdett gyógyító hatásával foglalkozni, mivel csak ekkor állt rendelkezésre a kellő mennyiségű és standard minőségű nyersanyag a hatóanyagok azonosításához.

Mostmár tudjuk, hogy a ganoderma közel 200 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz éppen abban az arányban ami a legoptimálisabb. Ezek leírása hosszú oldalakat igényelne, de számos helyen fellelhető.
A legfontosabb összetevő ezek közül a szerves germánium, ami egyike a természetben található leggyógyítóbb hatóanyagoknak.

A ganoderma gomba, egy olyan "gyógynövény", melynek nincs mellékhatása még hosszú távú használat után sem. Javítja a szervezet általános állapotát, öngyógyító képességét.

Csak néhány a jótékony hatásaiból:
  • Immunrendszer-erősítés: fokozza az interferon-termelést, aktiválja a macrophagokat, a természetes ölősejteket, ennek a vírusfertőzések, a daganatos megbetegedések és az ízületi gyulladások kezelése területén számos pozitív eredményt tulajdonítanak.
  • Antimutagén hatás: eddig ismeretlen hatásmechanizmussal véd a kémiai anyagok és a radioakítv sugárzás mutagén (mutációt, áttételesen rákot okozó) hatásával szemben.
  • Fájdalomcsillapítás: ezt a hatását részben a morfin receptorok ingerlése, részben a morfin-szerű molekulák lebontásának gátlása révén fejtheti ki.
  • Antioxidáns hatás: általánosságban az egészségmegőrzés szempontjából fontos kiemelkedő antioxidáns tulajdonsága, mely a keringési rendszer és a központi idegrendszer optimális működéséhez járul hozzá.
  • Hangulatjavító: ismert, hogy fokozza a szerotonin termelődését, így kedélyjavító hatással is rendelkezik.
  • Méregtelenítő és lúgosító hatású


Főbb összetevői:

  • Poliszacharidok A természetes speciális poliszacharidok képesek az egészséges sejteket antioxidáns hatásuknak köszönhetően megvédeni, míg a rákos sejtek elpusztítását azzal is elősegíthetik, hogy bizonyos immunsejtek célzott, rákellenes szabadgyök-képző hatását serkentik. Rendkívüli rákellenes hatásukat az is fokozza, hogy képesek a rákos sejtek vérellátásának gátlására is.
  • Triterpének (több mint száz) Antivirális, antibakteriális hatás, immunrendszer serkentő képesség.
  • Szerves germánium (800-2000 ppm koncentrációban) A szénnel és szilíciummal egy kémiai csoportba tartozik. Az egyik legritkább és legdrágább nyomelem, melyet a gyógyászat területén elsősorban Japánban használnak. Az emberi szervezet csak a szerves germániumot tudja hasznosítani. Klinikai kutatások számos területen mutatták ki a szerves germánium egészségre kifejtett pozitív hatását.

Tapasztalja meg Ön is a ganoderma jótékony hatását!

Adja meg email címét és tájékoztatjuk a termékekről és áraikról

A hírlevélről a későbbiekben bármikor leíratkozhat. Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésénél használjuk, azokat harmadik félnek nem adjuk ki.

 
© 2010 Farkas László - Igyon egy csészével az egészségéért!